25. September 2017

Deleøkonomisk sprogtjeneste vil integrere flygtninge

Det sproglige svar på Airbnb har set dagens lys, og satser på at knytte netværk på tværs af sprog og kulturer.

 

På den nye sproglige deleplatform Lingobuddy.dk, er det nu muligt at søge en personlig sprogmakker; efter devisen: jeg lærer dig mit sprog, og jeg lærer dit, og samtidig bygger vi bro til hinanden.

»Ideen til Lingobuddy opstod, da jeg gik forbi et flygtninge-værested i Gentofte, og så tænkte jeg, at de mennesker derinde må da kunne bruge deres sproglige ressourcer til noget i stedet for være isoleret i et center, og samtidig kan sproglige og kulturelt interesserede danskere omvendt lære om modpartens kultur og i bedste fald skabe netværk og en indgang til det danske arbejdsmarked,« siger Hassan El Hani, som er stifter af Lingobuddy.dk

Udover at fungere som digitalt lingvistisk mødested har Hassan El Hani også en personlig interesse i at lære andre sprog:

»Jeg kunne jeg selv godt tænke mig at få støvet mit skolefranske af på en personlig  sproglig fransk connaiseur over en kop kaffe, uden at at det behøver at koste en bondegård,« siger Hassan El Hani, som til daglig bruger både delebil, handler i genbrugsbutikker og ind i mellem lejer et værelse ud på Airbnb.

Udover at fungere som frivillig og gensidig mødested, kan brugerne oprette en-vejs sprogmøder, hvor parterne definerer en timeløn, som formidles sikkert gennem tjenestens betalingspartner Paypal. For den betalte del af platformen modtager Lingobuddy.dk 10 procent af transaktionen til den økonomiske drift.

 

HE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


UA-86734239-1