18. november 2017

Byggebranchen: Del dit grej og kom først i køen til næste opgave

Byggebranhen kan optimere deres indtjening ved at dele ubrugt materiel. Foto: Pexels.com

Byggebranchen øjner muligheden for at mindske udgifter ved driften og samtidig øge konkurrenceevnen ved at tænke i deleøkonomiske baner.

Af Hassan El Hani

Hvis firmaets skurvognen eller maskiner ikke bliver brugt i en periode, hvorfor så ikke dele den med andre firmaer. Håndværksrådet tror på gevinster ved at tænke i deleøkonomiske baner.

Cheføkonom i Håndværksrådet Lars Magnus Christensen har spurgt 400 virksomhedsledere, som ser positivt på de muligheder deleøkonomisk tilgang kan kaste af sig:

»Der vil være fordele for bygge- og anlægsbranchen ved at dele både maskiner, materiel og specialværktøj med andre. Et byggefirma kan for eksempel have en skurvogn som de kun bruger halvdelen af tiden. Ved at dele den med et andet firma kan de reducere deres omkostninger,« siger Lars Magnus Christensen.

Ifølge undersøgelsen, som Håndværksrådet har publiceret på sin hjemmeside, er håndværkerne ikke afvisende for at give sig i kast med deleøkonomi i driften. En ud af fire kan nemlig godt forestille sig at dele deres materialer eller ressourcer med andre firmaer. Heraf har seks procent allerede prøvet at dele deres materiel med øvrige firmaer.

»De virksomheder som formår at udnytte deleøkonomiens muligheder vil få et forspring. Det kan være marginalerne der afgør om man vinder en opgave eller ej. Kan man skære i omkostningerne bliver man skarpere på prisen og så er chancerne bedre.« 

Efterlyser politisk handling

Hvorfor der så ikke er flere af hans medlemmer, som benytter sig af mulighederne for at dele deres ressourcer har Lars Magnus Christensen ikke et svar på, til gengæld efterlyser han mere handling fra politikerne på Christiansborg:

»Jeg ved ikke hvad der ligger i vejen, men man burde fra politisk side gøre noget for at identificere forhindringerne og fjerne dem. Ambitioner om at styrke deleøkonomi er skrevet ind i regeringsgrundlaget, så det burde politikerne jo følge op på.«

Udover at virksomhederne kan øge indtjeningen, tror han også at der er gevinster set ud fra et bæredygtighedshensyn.

Læs mere om Håndværksrådets undersøgelse her

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


UA-86734239-1