18. november 2017

Danskerne er delte omkring deleøkonomi

Deleøkonomiske tjenester vil langsomt blive mainstream, vurderer ekspert i Deleøkonomi Claus Skytte, foto: Hassan El Hani

Selvom om syv ud af 10 danskere allerede har stiftet bekendtskab med services som Uber, AirBnb og Gomore osv., så det stadig de færreste der vil dele deres ejendele med andre.

Af Hassan El Hani

En nylig undersøgelse som Foreningen af Danske Internethandlende (FDIH) har udført viser at godt 73 procent af danskerne er bekendte med deletjenester. Alligevel er det forbavsende få af de adspurgte danskere, som har prøvet at dele deres allernærmeste eje med andre.

Ifølge undersøgelsen har kun 6 procent prøvet at udbyde deres ejendele til andre. Tværtimod er viljen til at bruge eller leje sig ind på andres ting større. Her viser det sig at næsten hver femte danskere har brugt en deleøkonomisk service – eksempelvis lejet sig ind hos andre via for eksempel airbnb, benyttet sig af deletjenester eller lignende.

Det er især unge og singler som ifølge FDIHs undersøgelse, som har taget deleøkonomiske tjenester til sig. Claus Skytte som er forfatter til en række bøger om deleøkonomi sammenligner p2p-services med internettet, inden det vel at mærke blev mainstream. Men han tror at deleøkonomiske tjenester langsomt vil brede sig i de danske hjem.

»Det er især de ældre, som har vaner omkring ejerskab, som er svære at bryde, og de bekymrer sig mere og er mere tilbageholdende med at bruge tjenesterne. De ser adgang som vigtigere end ejerskab,« siger Claus Skytte til FDIHs site.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


UA-86734239-1